ETSIMME KERHONOHJAAJIA!

30.8.2021

Kerhot käynnistyvät jälleen syyskuussa. Nyt etsimmekin uusille kerhoille ohjaajia.

Kerhonohjaaminen on harrastus, mutta siitä saa myös työkokemusta. Ohjaamisen antamia taitoja ei kannata vähätellä. Sinä kannat kerhonohjaajana päävastuun kerhon kokoontumisista. Sinä vastaat kerholaisten tekemisistä ja olet heille roolimallina. Kaikelle tälle nostaa kuka tahansa työnantaja hattua. Onkin fiksua pyytää 4H-yhdistyksestä todistus kerhonohjaajana toimimisesta.

4H-harrastuksen voit aloittaa jo 6-vuotiaana kerholaisena. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään, opitaan kädentaitoja ja vaikka mitä muuta! Sellaista kivaa tuskin on olemassakaan, mitä noin 2 600 4H-kerhossa ja -teemakerhossa ei joskus olisi kokeiltu.

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan. 

Kerhoissa toimitaan ajatuksella, Tekemällä Oppii Parhaiten eli TOP. Ideana on se, että kokeillaan ja opitaan itse tekemällä. Näin hankittu oppi kantaa pitkälle ja jää mieleen.

Kerhonohjaajana toimimisesta saat opintopisteitä

Yhdistyksemme ohjaa sinua opintopisteiden hakemisessa.

4H-kerhonohjaajana toimiminen (4 op)

Vaadittavat suoritukset:

  •  4H-kerhon ohjaaminen vähintään 10 kertaa
  •  Rekisteröityminen TOP-tehtäväsivustolle
  •  Päiväkirjan täyttäminen (kerhokauden toimintasuunnitelma, turvallisuussuunnitelma, osallistujatiedot…)
  •  Yhdistyksen vaatimat raportit (esimerkiksi työtuntilistat)
  •  Näyttönä yhden kerhokerran ohjaaminen ja palautekeskustelu TAI arviointikeskustelu 4H-yhdistyksen toimihenkilön kanssa.

Neuvottele itse oppilaitoksesi kanssa voidaanko opintopisteet hyväksilukea opintoihisi ja miten.

Järjestämme kerhonohjaajakoulutuksen syyskuuss 2021 yhteistyössä Raahen alueen 4H-yhdistysten kanssa. Tervetuloa mukaan!