Jäteasema

Siikajoen jäteasema sijaitsee Ruukin Yrityspuistossa Kontiohallissa, osoite Ahlströmintie 1K, 92400 Ruukki. Jäteasema on osa Kiertokaari Oy:n (ent. Oulun Jätehuolto Oy) palveluita, Siikajoen 4H-yhdistys toimii asemalla urakoitsijana.

Siikajoen jäteasema palvelee koronaepidemian aikana normaalisti tiistaisin klo: 16-19. Jätehuollon asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi asukkaita pyydetään välttämään ei kiireellistä asiointia jäteasemilla, eli asioimaan jätehuollossa vain silloin kun se on aivan välttämätöntä. Pidäthän myös turvavälin toisiin asiakkaisiin ja työntekijöihin! 

Avoinna tiistaisin klo 16-19. Suljettu, mikäli tiistaille sattuu arkipyhä. JÄTTEEN TUONTI AUKIOLOAJAN ULKOPUOLELLA ON KIELLETTY!

 

Jäteasema on tarkoitettu Siikajoen kotitalouksissa syntyvälle vaaralliselle jätteelle, sähkö- ja elektroniikkaromulle sekä satunnaisille erille sekajätettä ja metalliromua.

Yritykset saavat tuoda jäteasemalle lyijyakkuja, kotitalouslaitteisiin verrattavia sähkölaitteita kohtuullisia määriä sekä loisteputkia ja lamppuja. Muuta jätettä yritykset eivät saa jäteasemalle tuoda, niiden osalta jätehuolto on hoidettava toisin (lisätietoja saa Kiertokaari Oy:stä, nettiosoite ja puhelinnumero sivun alalaidassa).

 

Maksuton jäte ja sallitut tuontimäärät

 • Jäteöljy max. 30 litraa
 • Maali max. 30 litraa
 • Öljynsuodattimet max. 3 kpl
 • Kiinteät öljyiset jätteet max. 3 litraa
 • Liuottimet, bensiinit, polttoöljyt, jarru- ja jäähdytinnesteet max. yhteensä 10 litraa
 • Torjunta-aineet, hapot ja emäkset max. 1 kg
 • Moottoriajoneuvojen lyijyakut, ei rajoitusta
 • Sähkölaitteet (myös loisteputket ja energiansäästölamput), ei rajoitusta
 • Metalliromu, ei rajoitusta
   

Maksullinen jäte

* Satunnaiset erät kuivaa sekajätettä (enintään 200 kg tai yksi kuutio), kuten rikkoutuneet huonekalut tai vähäinen määrä remonttijätettä, jotka eivät sovi omaan polttokelpoisen jätteen astiaan.

* Pienkuorma ( max.200 kg tai yksi kuutio) satunnaista sekajätettä maksaa 30 euroa.

* Yli 200 kg painavasta kuormasta veloitamme 60 euroa.

* Maksu tapahtuu jäteasemalla ainoastaan korttimaksulla. 

 

SUURET JA TOISTUVAT KUORMAT ON TOIMITETTAVA OULUUN RUSKON JÄTEKESKUKSEEN RAJALLISEN KAPASITEETTIMME VUOKSI. Lisätietoja Kiertokaari Oy:n kotisivulta.

 

Lisätiedot:

Siikajoen 4H-yhdistys p. 040 527 9295 tai Kiertokaari Oy p. 044 703 3977

 

 

Nämä jätteet muunmuassa eivät kuulu jäteasemalle:

 

PUUTARHAJÄTE

Ruukin Kiinteistöhuolto ottaa vastaan risu- ja haravointijätettä. Ko. jätteet on pidettävä erillään toisistaan, koska menevät eri käyttötarkoitukseen. Lisätietoja kiinteistöhuollon numerosta 0400 681 946

AUTONRENKAAT kuuluu viedä myyjäliikkeisiin, Ruukissa esim. TB.

PAINEKYLLÄSTETTY PUU kuuluu viedä myyjäliikkeisiin.

PARISTOT JA PIENTEN SÄHKÖLAITTEIDEN AKUT kuuluu viedä kauppojen keräyspisteisiin

SAMMUTTIMET JA KAASUPULLOT palautetaan myyjäliikkeisiin.

ASBESTIA ottaa vastaan vain Ruskon jätekeskus Oulussa.

Kodin tai yrityksen suurten jäteöljyerien (vähintään 200 litraa) hävittäminen onnistuu parhaiten ottamalla yhteyttä koko maan kattavaan maksuttomaan noutopalveluun, jota tarjoavat Ekokem (puh. 010 755 1625) ja Lassila & Tikanoja (puh. 010 636 6031).