Töitä

Siikajoen 4H-yhdistys tarjoaa nuorille erilaisia mahdollisuuksia työllistyä ja tienata omaa rahaa. Jos kiinnostuit jostakin alla esitellystä työstä, voit hakea siihen täyttämällä sivun alalaidassa olevan hakemuksen.

 

Kerhonohjaaminen

Tuletko hyvin toimeen lasten kanssa? Oletko vastuuntuntoinen ja innostunut? Jos vastasit kyllä, sinusta voisi tulla kerhonohjaaja.

Kerhonohjaajana tehtäviisi kuuluu kerhojen toiminnan suunnittelu, toteutus ja ohjaus sekä kerhotoiminnasta raportointi. Kaikkien kerhonohjaajien tulee osallistua kerhonohjaajan koulutukseen.

Kerhoja voi olla monenlaisia: monitoimikerho, kokkikerho, ilmaisutaitokerho jne. Kerhon ohjaamisessa voit hyödyntää omia vahvuuksiasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Jos esimerkiksi rakastat eläimiä, voisit ohjata lemmikkikerhoa. Jos osaat tanssia, voisi tanssikerhon ohjaaminen olla sinun juttusi. Joten tuo omat ideasi kerhojen suhteen esille! 4H:lla on myös valmiita runkoja erilaisille teemakerhoille ja ohjaajien apuna on TOP-tehtäväpankki.

Kerhot kokoontuvat kerran viikossa 1-2 tuntia kerrallaan, joten aikaa jää myös opiskelulle ja muille harrastuksille. Kerhonohjaajan tulee olla vähintään 14-vuotias. Kerhonohjauksesta maksetaan palkkio pidettyjen kerhokertojen määrän perusteella.

OTAMME KERHONOHJAAJIKSI MIELELLÄMME MYÖS AIKUISIA VAPAAEHTOISIA.

 

Kesäkerhon apuohjaus

Kesällä järjestämme Ruukin Kreivinsaaressa kesäkerhon, joka kokoontuu kerran viikossa kolme tuntia kerrallaan. Kerhossa mm. tehdään pieni kasvimaa kasvatuslaatikoihin ja hoidetaan sitä kesän mittaan, mutta monenlaista muutakin puuhataan, kuten askartelua, leikkimistä, luonnon tutkimista, liikuntaa jne. Apuohjaaja toimii aikuisen ohjaajan (4H:n toiminnanjohtaja) apuna kerhon toiminnan järjestämisessä. Toiminnanjohtajan kesäloman aikana kaksi nuorta ohjaajaa vastaavat kerhon toiminnasta.

 

Työpalvelu

Jos olet luotettava, oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva vähintään 14-vuotias nuori, 4H-työpalvelussa työskentely voisi sopia sinulle.

Työpalvelunuoret suorittavat asiakkaiden tilaamaa työtä heidän kotonaan. Työ voi olla esim. siivoamista, haravointia, nurmikonleikkuuta tai lumenluontia. Työ voi olla kertaluonteista tai pidempiaikaista asiakkaan tilauksesta riippuen. Työtä tehdään iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina eli se ei häiritse koulunkäyntiä. Voit työskennellä sellaisella alueella ja niinä aikoina kun sinulle sopii. Työntekijä voi itse päättää mitä työkeikkoja ottaa vastaan.
 

Työpalvelunuoreksi pääsee osallistumalla koulutukseen, jonka järjestämme vuosittain huhti-toukokuussa tai muunakin ajankohtana, mikäli tarvetta on. Palkka määräytyy voimassa olevan työehtosopimuksen mukaan. Palkka voi olla tehtyihin työtunteihin perustuva tai urakkapalkka.

 

Leirien apuohjaus

Koulujen lomien aikaan järjestämme alakoululaisille päiväleirejä eri kylillä (yleensä Siikajoenkylä ja Ruukki), joihin silloin tällöin tarvitsemme apuohjaajia. Apuohjaaja toimii aikuisten ohjaajien kanssa avustaen leirin ohjelman toteuttamisessa, johon kuuluu esim. askartelua, leikkimistä, liikuntaa, välipalan valmistusta yms.

 

 

Lannoitesäkkien pakkaaminen

Siikajoen 4H-yhdistys järjestää kesäisin lannoite- ja siemensäkkikeräykset. Keräyspaikkoja on 2-3 kpl Siikajoen kunnan alueella. Maanviljelijät tuovat säkit keräyspaikoille ja nuori lannoitesäkkien pakkaaja käy omaan tahtiinsa pakkaamassa säkit ja huolehtimassa keräyspaikan siisteydestä. Pakkaaja raportoi pakkaamiensa säkkien määrät 4H-yhdistykselle ja saa palkkion säkkimäärän perusteella.

 

4H-yrittäjyys

4H-yrittäjänä työskentelet oman itsesi herrana, mutta aikuisen yritysohjaajan tukemana. 4H-yrittäjänä teet juuri sitä, mistä pidät ja mitä osaat - ja tienaat sillä rahaa. Esimerkiksi leivot ja myyt leivonnaisesi.

4H-yrittäjille järjestämme yrityskursseja. Yrittäjän tulee olla vähintään 14-vuotias.

4H-yrittäjyydestä löytyy lisätietoja Suomen 4H-liiton sivulta.

 

Puolukoiden poimiminen

Syksyisin (ei joka vuosi) 4H-yhdistys ostaa puolukoita. Poimijat myyvät keräämänsä puolukat 4H:lle, joka välittää ne eteenpäin teollisuuden käyttöön. Puolukoista maksetaan painon mukaan "päivän hinta". Puolukanpoiminta on hyvä ja verovapaa tienesti kaikille iästä riippumatta!

 

Voit kysyä Siikajoen 4H-yhdistykseltä myös TET- ja harjoittelupaikkoja.

Työhakemus Siikajoen 4H-yhdistykseen


Tällä lomakkeella voit hakea yllä esiteltyjä töitä 4H:lta.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.