Työ ja yrittäjyys

4H tarjoaa 13-28-vuotiaille nuorille erilaisia mahdollisuuksia työllistyä ja tienata omaa rahaa. 4H järjestää jäsenilleen myös koulutuksia, jotka antavat valmiudet työntekoon.

Kerhon ohjaaminen

Tuletko hyvin juttuun lasten kanssa? Oletko vastuuntuntoinen ja innokas puuhailija? Jos vastasit kyllä, olet ilmiselvää kerhonohjaaja-ainesta!

Kerhonohjaajana tehtäviisi kuuluvat kerhotoiminnan suunnittelu, toteutus ja ohjaus sekä kerhotoiminnasta raportoiminen 4H:lle. Koulutamme kaikki kerhonohjaajat maksutta tehtäviin ja autamme matkan varrella.  Kerhonohjaajat työskentelevät tavallisesti pareittain. Vähintään toisen kerhonohjaajan tulee olla 14-vuotias (toinen voi olla 13-vuotias). 

Kerhoja voi olla vaikka minkälaisia! Kokkikerho, teatterikerho, digikerho, valokuvauskerho, pelikerho, parkourkerho, musakerho, eräkerho, kalastuskerho - vain taivas on rajana! Kerhon ohjaamisessa voit hyödyntää omia harrastuskokemuksiasi ja -taitojasi. 4H:lla on myös valmiita kerho-ohjelmia teemakerhoille. Kerho-ohjelman ideointiin löytyy apua TOP-tehtäväpankista.

Kesäleirin ohjaajaksi?

Järjestämme kesä- ja heinäkuussa kaksi kesäleiriä, jossa touhuillaan lasten kanssa ulkona 5 tuntia päivässä 5 päivän ajan. Työllistämme 2-3 ohjaajaa yhdelle leirille. Jos siis pidät retkeilystä, uimisesta, hiekkaleikeistä ja ulkoilmapelailusta, olet juuri sopivaa ainesta ohjaajaksi!

4H-yrittäjyys

4H-yrittäjänä työskentelet itsenäisesti, mutta 4H kouluttaa sinut, ja auttaa oman tukiverkoston rakentamisessa. 4H-yrittäjyyskoulutus on maksuton 4H-jäsenille. Koulutuksen käytyäsi voit
perustaa 4H-yrityksen itse tai vaikka yhdessä kaveriesi kanssa! Työllisty juuri siinä tehtävässä, josta pidät ja jonka osaat, esimerkiksi pihatöiden parissa, lemmikkien hoitajana, metsätöissä, tai vaikkapa kesäkahvilan pitäjänä!

Reilu Teko- ja Satosankarit -toiminta

Reilu Teko -keräyksessä maanviljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat 4H-nuoret, jotka tienaavat keräyspalkkion kerättyjen säkkien määrän mukaisesti. Keräys järjestetään Siikajoella kesä-elokuun aikana vähintään yhdessä pisteessä. Keräyspisteeksi voi ilmoittautua myös esimerkiksi maatila, jossa tilan omat nuoret työllistyvät kerääjinä!

Satosankarit-toiminnassa 4H-yhdistys ostaa metsämarjoja marja-asemilla Ruukissa ja Siikajoenkylällä. Yksi marja-asema työllistä 2-3 nuorta marjojen vastaanotto- ja pakkaustehtäviin. Työntekijät perehdytetään työhön, ja työssä on aina paikalla myös vastuuaikuinen. Marja-asemilla ostettavat marjat julkaistaan kevään lopulla. Tavallisimmin ostamme puolukkaa, ja ostoaika on ajoittunut syyskuulle.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kerromme mielellämme lisää eri työllistymismahdollisuuksista ja yrittäjyydestä! Laita viestiä tai soittele,
040 527 9295 / siikajoki@4h.fi!